מנטורינג ואימון מנטלי אישי
עבור מנהלים, בעלי עסקים, בעלי משפחות, עובדים, ספורטאים, סטודנטים וצעירים, חיילים ומלש"בים, בני נוער וילדים.
מה בין מנטורינג לאימון אישי (Coaching)?
מנטורינג היא מערכת יחסים מקצועית בעלת תועלת הדדית שבה אדם מנוסה (המנטור) מעניק ידע, מומחיות וחוכמה לאדם פחות מנוסה (המנטי). מנטור שונה ממאמן אישי. אימון אישי הוא לרוב מערכת יחסים קצרת טווח שבה המאמן משתמש באסטרטגיות מעוררות מחשבה (בעיקר באמצעות שאילת שאלות) כדי לסייע למתאמן להתפתח באופן אישי או מקצועי. המנטור גם בקיא בתחומי העיסוק של המנטי.
מתי כדאי לי לפנות למנטור ובאילו מצבים אעדיף מאמן אישי?
התשובה לכך נעוצה במידת המודעות האישית לבעיות שלי או לתחומים בהן קיים קושי או רצון לנהל שינוי / שיפור. במידה והנושא נמצא בעולם כישורי החיים והאתגרים הבסיסיים (ניהול זמן, זוגיות ומשפחה, איזונים, תקיעות, חוסר מוטיבציה, רצון לשינוי בתחום עיסוק, התמודדות עם לחץ, חרדה או אי ודאות, פחד במה וכדומה) אזי מאמן אישי מנוסה הינה כתובת מעולה לעניין. כאשר הצורך הינו יותר מקצועי גרידא, כגון ניהול עסק או התמודדות עם אתגרים ניהוליים ומקצועיים בתחום עיסוק ספציפי, אזי כאן יתאים יותר מנטור בעל ניסיון בתחומי העיסוק של המנטי, או לכל הפחות בעולם התעסוקתי, המקצועי ו/או הניהולי. מאחר ולעתים רבות קיים קושי להפריד בין התחומים הנדרשים, או שעולה צורך תוך כדי תהליכי הליווי לעסוק גם בעולמות אישיים אחרים – יש יתרון מובהק לפנות למנטור שהינו גם בעל הכשרה וניסיון באימון אישי (Coaching). בהקשר זה, כחברה שהכשירה הן מנטורים והן מאמנים אישיים, נדע להתאים עבורכם את האדם הנכון, בזמן הנכון ולצרכים הנכונים לכם.
מדוע מומלץ לרכוש תהליכי אימון? מה יוצא לי מזה?
לעתים, האימון המנטלי נתפס כמותרות או "Nice to have". ניקח את הדוגמה הבאה: במבחן המציאות – עצם הרעיון לשנות קריירה באמצע החיים הוא רעיון מפחיד ומרתיע כאחד. ובמקרים רבים – "רק" עצם הרעיון הזה מונע מאיתנו בכלל לנסות ולשנות קריירה. ובדוגמה נוספת: תפיסת "האני יודע הכל" הינה מטעה והסיבה לכך פשוטה: היא מתבססת על ניסיון העבר ולא על הניסיון שאנחנו רוצים לצבור בעתיד. מנהלת, בעלת עסק או ספורטאית שרוצים לטפס לשלב הבא – מה יותר נכון מאשר להיוועץ עם אנשים שכבר היו שם? שכבר ליוו אנשים שהגיעו לשם? האם לא כדאי להסיר את הערפל או להתמודד עם האתגרים החדשים בליווי קבלת פרספקטיבה חיצונית, מקצועית ונטולת אינטרסים?
ת'כלס, מתי נעזר בתהליכי אימון? 2 מצבים בסיסיים לכך:
המצב הראשון – בעת משבר אישי. משהו עובר עלי. התחושות הדומיננטיות שליליות, אני לא מצליח להתקדם בתחום מסוים, אני תקועה, אני "שבוז" לאורך זמן, אני מתוסכלת, אני דחיין של החלטות קטנות וגדולות כאחד או, כמובן, אני מפחדת להישאר במקום שאני נמצאת בו אך גם מפחדת לעשות שינוי כי "מה עלול לקרות..."
המצב השני – ת'כלס, אני במצב טוב מאד, אך אני רוצה להתקדם למדרגה הבאה ולא רוצה לפספס את ההזדמנות. אני זקוק לדמות שתלווה אותי, שתסייע לי לראות את מה שאני מתקשה לזהות כהזדמנות או סיכון, שיסייע לי להבין אלו מאיצים מנטליים אישיים ייקחו אותי קדימה, ואלו מעכבים מנטליים עשויים לפגוע בהצלחתי? לדוגמה: סיימתי הכשרה מקצועית ואני רוצה להקים עסק. המצב המנטלי שלי מצוין ואני רוצה התחלה מוצלחת. המאמן המנטלי או המנטור יסייע לי לנהל את השינוי, להבין את משמעות ניהול העסק, את ההשפעה של התהליך על מערכת האיזונים עם הבית, המשפחה והצרכים האישיים שלי. ננהל סיכונים, נבין את התקשורת שלך עם עצמך, נזהה את הערכים המגדירים שלך ונוודא כי האותנטיות העוצמתית שלך באה לידי ביטוי בתהליך הקמת העסק. ודוגמה אחרת היא כמובן הספורטאי (כדורגלן, שחיין, נינג'ה וכל ענף אחר) – אני מוכשר ורוצה לממש את יכולותיי בזמן אמת וברגע המתאים, רוצה לדעת להתמודד עם הפציעות שבדרך וגם איך לשמור על רצף ניצחונות או להכיל הפסד כחלק מהכנותיי לתחרות הבאה.
מי יאמן אותי בפועל?
רן צור וגדעון תמר הינם המנטורים/המאמנים הראשיים ומייסדי מודל 'הערך המנטלי'. נשמח לאמן אתכם באופן אישי בהתאם לאפשרויות לוח הזמנים שלנו ושלכם.
רוצים להירשם? השאירו פרטים
תהליכי המנטורינג והאימון שלנו
תהליך אבחון והערכה מנטלי – 2-1 מפגשים + שאלון הערכה
המתאמן ימלא שאלון הערכה דיגיטלי אשר יישלח אליו במייל. משך מילוי השאלון מוערך בכשעה עד שעתיים ויתבצע בזמנו החופשי של המתאמן טרם ביצוע המפגשים. המאמן / המנטור ינתח את השאלון מבעוד מועד ותתקיימנה 2-1 פגישות שיח ושיקוף הערך המנטלי של המתאמן. הפגישות הינן אישיות ותתקיימנה באחד ממתחמי האימון של המאמן. משכן כ- 90 דקות וכבר בהן תעלנה תובנות מנטליות מהותיות היכולות להוביל לתנועה ופרקטיקה בטווח זמן מיידי.
תהליך אימון / מנטורינג אישי – 8-6 מפגשים + שאלון הערכה
תהליך אימון כולל את פרק ניתוח והערכת המתאמן באמצעות השאלון וסידרה נוספת של פגישות, בהן יתקיים תהליך תודעתי ומעשי כאחד. התהליך יתבסס על ממצאי השאלון וצרכי המתאמן ומתודולוגיית הפעילות תכלול את מרכיבי 'מודל הערך המנטלי' (לעשות קישור לעמוד מודל הערך המנטלי) בהתאמה אישית למתאמן.
מטרת התהליך המדויקת תתגבש לאחר 2-1 פגישות, בהן תתבהר תמונת המצב הנוכחית של המתאמן. לעתים קרובות, מתאמן המתחיל תהליך אימון מסיבה מסוימת יתקשה להגדיר מטרה מדויקת אותה ירצה לממש בסיומו, כי טרם 'הבין' באמת את מהות הבעיה או הסיטואציה המעכבת. בליווי המאמן תוגדרנה מספר מטרות ברורות שהמתאמן ירצה להשיג ובהתאם לכך תגובש מתודולגית האימון המתאימה.
נושאים שכיחים עליהם נעבוד בתהליכי אימון:
ביטחון ודימוי עצמי
התמודדות עם לחץ, חרדה, אי ודאות, עומס פעיל או רגשי
תקיעות כללית, דחיינות וקושי בקבלת החלטות
תקשורת בין-אנושית עם: בעלי תפקידים בעבודה, זוגיות, ילדים, עמיתים, ממונים, עבודה מול רבים
מרכיבי ניהול עסק או משרה
שינוי או קידום בקריירה
מציאת עבודה, קורות חיים והכנה לראיונות עבודה
התמודדות מול קהל ופחד במה
קושי בהתמדה
מציאת התשוקה האישית – מה אני באמת רוצה?
איזונים בין קריירה, משפחה והתפתחות אישית
אתגרים בעולם הספורט האינדיבידואלי או הקבוצתי
תהליכי חברות וקשיים חברתיים (בדגש על ילדים ובני נוער)
הכנה למבחני בגרות, לגיוס או ללימודים אקדמיים
כישורי חיים כלליים והתמודדות עם מעכבים מנטליים (ביישנות, קורבנות, שיפוטיות, חוסר מנוח, ביקורתיות, התחמקות, פרפקציוניזם מעכב וכדומה)
כישורי חיים
נושאים שכיחים עליהם נעבוד בתהליכי מנטורינג:
מודל הניהול המנטלי – שילוב כלים בין תורת הניהול למודל 'הערך המנטלי'
התמודדות ואתגרים של מנהל בכיר
'בין הפטיש לסדן' – התמודדות בין מספר דרגי ניהול
ניהול פנים עסקי
ניהול חוץ-עסקי – תדמית אישית, ביטחון ודימוי עצמי
אתגרי מנהיגות, רתימת עובדים וניהול קונפליקטים
ניהול זמן אפקטיבי
איזונים: בין קריירה, משפחה והתפתחות אישית
נושאים נוספים מעולם האימון המנטלי
תהליכי אימון / מנטורינג אישיים ארוכי טווח – מפגשים עתידיים לאורך שנה ויותר
תהליכים אלו יתקיימו לרוב לאחר ביצוע תהליך אימון / מנטורינג ממוקד כפי שתואר לעיל. לאחר מכן תיקבע תדירות המפגשים על פני לוח השנה. לרוב מומלץ לקיים מפגשים 1 לחודש לפחות ו/או לפני מועדים מיוחדים, הכנות, אירועים ספציפיים, תחרויות או בעקבות משברים במעלה הדרך. מהות תהליך הוא הטמעה ארוכת טווח והסתייעות במנטור ובמאמן באורך קבע כחלק אינטגרלי בחיי המתאמן או כחלק מקצועי בלתי נפרד מהתפתחותו של מנהל או בעל עסק. המטרות תיקבענה בהתאם לצורך וצו השעה ו/או לפי תורכי המתאמן / המנטי.